همه چیز درباره صنعت فولاد در ایران و جهان آکادمی پارسیان بورس | brassonline
انتشار: خرداد 21، 1402
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

همه چیز درباره صنعت فولاد در ایران و جهان آکادمی پارسیان بورس | brassonline

همه چیز درباره صنعت فولاد در ایران و جهان آکادمی پارسیان بورس | brassonline

با توجه به قابلیت هایی که صنعت فولاد در درآمدزایی، خلق ارزش افزوده و اشتغالزایی دارد، می تواند موتور محرک صنعتی کشور باشد و کشور را از وابستگی به نفت نجات دهد. امروز هر یک دلار ارزش افزوده در صنعت فولاد، به طور متوسط بیش از ۲.۵ دلار ارزش افزوده در صنایع مصرفی آن ایجاد می کند. همچنین نیمی از فولاد تولیدی در صنعت ساختمانی، ۱۲ درصد در صنعت خودروسازی و ۱۶ درصد در تجهیزات مکانیکی استفاده می شود. با این حال، این صنعت پس از پنج دهه فعالیت و توسعه بخش فولادهای عمومی، امروز نیازمند پوست اندازی و حرکت در مسیری جدید است که از آن به «گام دوم توسعه صنعت فولاد» یاد می شود.

  • البته به دلیل هزینه های حمل شاید بهتر باشد کارخانه ای با همکاری بخش خصوصی در نزدیکی همان معدن ساخته شود .
  • که در حال توسعه در صنایعی مانند درب و پنجره هستند و ارزش سرمایه گذاری بالایی دارند.
  • “در مورد سوپرآلیاژها باید دید کاربرد سوپرآلیاژ کجاست تا بتوان تولید آنرا مدیریت کرد.
  • با عنايت به تصميمات هيات مديره درخصوص ادامه پروژه يزد يک که در سال ۹۵ اتخاذ شده بود، قراردادهاي مربوط به سيويل، آبرساني، اکسيژن و پست اصلي برق مورد بازنگري قرار گرفت و آخرين وضعيت درصد پيشرفت پروژه تا پايان سال۹۶ برابر ۳۵ درصد بوده است.

شرکت فولاد خوزستان، چند کارخانه زیرمجموعه دارد، مثل؛ کارخانجات گندله سازی، کارخانجات احیای مستقیم و بخش فولاد سازی برای عرضه محصولات میانی و نهایی. ذوب آهن اصفهان اولین و بزرگترین کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریلی در ایران و بزرگترين توليدكننده محصولات طويل در خاورميانه است که انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی را تولید می کند. به دلیل داشتن منابع بسیار انرژی، ذخیره سنگ آهن و عوامل دیگر ایران نسبت به دیگر کشورها توان فولادی بالاتری دارد. در برنامه پنج ساله ششم توسعه چشم اندازهای بالاتری برای صنعت فولاد در نظر گرفته شده و انتظار می رود تا سال 1404 ایران با افزایش تولیدات فولادی خود به حدود 50 میلیون تن رتبه جهانی خود را در این حوزه بهبود ببخشد. ظرفیت تولید فولاد در ایران در سال ۲۰۱۷ با رشد ۲۱٫۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۶ از ۱۷٫۹ میلیون تن به حدود ۲۱٫۷ میلیون تن در سال رسیده است.

همه چیز درباره صنعت فولاد در ایران و جهان

این شرکت که یکی از تولید کنندگان فروسیلیکومنیزیم است، در راستای پاسخ گویی به تقاضای بازار داخلی موفق بوده و محصولات خود را به کشورهایی همچون آذربایجان، پاکستان یا ترکیه صادر می نماید. کارخانه ذوب آهن اصفهان، به وجود زنجیره کامل تولید فولاد، استفاده از فناوری کوره بلند و وجود واحد گوگرد زدایی از چدن مذاب به عنوان برخی مزایای رقابتی شدن این شرکت در تولید فولاد آلیاژی و صنعتی اشاره کرد. اکنون شما آشنا یی نسبی با صنعت فولاد و موارد استفاده آن پیدا کرده اید وکاملا با ارزشمند بودن این صنعت برای سرمایه گذاری آشنا شده اید. اما مهمترین مانع برای سرمایه گذاری، آشنایی با قیمت محصولات است .با توجه به متنوع بودن محصولات در صنعت فولاد، قیمت گذاری بر روی محصولات این صنعت نیازمند بررسی موارد مهمی است. برای نمونه در مبحث قیمت پروفیل، برای قیمت گذاری موارد مهمی مانند جنس یا آلیاژ استفاده شده، ضخامت پروفیل، ابعاد، طول و روش تولید موثر است.

در دنیا، فولاد بیشترین گردش اقتصادی را بعد از نفت دارد

استفاده از آلومینیوم به کاهش 10درصدی وزن خودروو بهبود 7 درصدی کارایی سوخت منجر می شود . ترکیه نیز با ظرفیت 61 هزار تنی در تولید آلومینیوم فعال است که البته بیشتر از طریق بازیافت عمل می نماید . کشور های شمالی ایران از قبیل آذربایجان ، قزاقستان ، اکراین ، روسیه و تاکستان نیز در باشگاه تولید کنندگان آلومینیوم جهان حضور دارند . مثلاً قوانین مالکیت در کشور شفاف نیست و در مورد معادن هنوز بحث مالکیت مشخص و شفاف نشده تراشکاری برنج در تهران است.

بیم و امید صنعت فولاد کشور در سال جاری

این شرکت اولین و تنها شرکتی است که به طور تخصصی در زمینه صنایع فروآلیاژ فعالیت دارد و هدف آن ارائه کلیه مراحل خدمات مشاوره مهندسی از بررسی هاي مقدماتی اقتصادي تا خدمات مدیریت اجرا و راه اندازي و راهبري پروژه ها است. در این رهگذر باید سه کار اساسی در دوره های زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت آغاز کنیم. در کوتاه مدت؛ آمادگی و تجهیز واحد های فروش، مهندسی فروش، تکنولوژی تولید و کنترل کیفیت، در میان مدت؛ بازاریابی فعالیت داخلی و بین المللی و در دراز مدت باید زمینه را برای تولید فولاد های با ارزش افزوده بالا مهیا کنیم. ایران به علت داشتن معادن سنگ آهن، منابع انرژی، بازار مصرف و نیروی کار نسبتاً ارزان، نسبت به بسیاری از کشورهای صنعتی تولید کننده فولاد مانند آلمان، ژاپن، مزیت نسبی دارد.